Varga Sári

Varga Sári

Én csak úgy belecsöppentem a jógába. Nagyjából 8 évvel ezelőtt vettem részt életem első jógaóráján, egy bikram órán.

Hiába múlt el az óta sok idő, nem szépült meg az emléke. Borzasztó volt. A 90 percből 50 percet hanyatt fekve töltöttem a matracomon, levegő után kapkodtam, és csak haza akartam menni.

Aztán szerencsére vége lett az órának, kiengedtek végre a teremből, és elindultam hazafelé. Annak ellenére, hogy az óra második felében rosszulléttel küszködtem, mégis olyan érzés volt hazafelé sétálni, mintha pár centivel a föld fölött lebegnék.

Azt hiszem, hogy e miatt az érzés miatt mentem vissza két nap múlva a következő órára, ahol aztán egy nagy adag akarattal, végig tudtam csinálni rosszullét és pánik nélkül. Aztán két éven keresztül se veled, se nélküled kapcsolatot ápoltam a hot jógával. Ha nem jártam, hiányzott, ha ott voltam az órán, akkor viszont úgy éreztem, hogy túl sok, vagy csak más, mint amire nekem szükségem lenne.

Egy nagy adag önbizalomhiány, a magammal szembeni őszinteség hiánya, testképzavarból adódó táplálkozási zavar, és „antispiritizmus”. Ezzel a csomaggal indultam neki az oktatóképzőnek. Az biztos, hogy a legjobb döntés volt, amit hozhattam. Eleinte csak azért kezdtem el, hogy többet tudjak meg a jógáról, biztonságosabb legyen az otthoni gyakorlásom, és legyen egy közeg, amiben otthon érezhetem magam. Ezeket mind megkaptam, és még rengeteg mást is.

Amikor elindultam a jógivá válás útján, nem gondoltam volna, hogy teljes egészében felforgatja az akkori életemet. Sokszor hallottam, hogy a jóga megváltoztatja az embert, és ez által az életét is, de nem nagyon hittem benne. Igazából semmiben nem hittem. Viszont megtapasztaltam.  Nagyon sokáig próbáltam elnyomni magamban a jóga által felhozott dolgokat, dacosan ellenkeztem, de mindig eljött az a pont, ahol már (szerencsére) nem tudtam tovább ellenállni.  Sok fájdalommal, és nehézséggel járt, és jár még mindig a változás, de azt vettem észre, hogy sokszorosan megtérülnek, miután sikeresen leküzdöttem az adott akadályt.

Minden harcot, legyen az bármennyire nehéz, egyedül kell megvívnunk. Viszont sokkal könnyebb úgy harcolni, ha van honnan, ha van kitől, és ha van miből erőt gyűjteni ahhoz, hogy megnyerd a csatákat. Nekem a jóga, ami elküld a csatákba, a jóga az is, ami erőt és fegyvereket ad ahhoz, hogy túléljem ezeket a csatákat, és az is a jóga, ami a csaták utáni pihenést biztosítja. Ez az, amiért én elkezdtem tanítani 3 évvel ezelőtt, hogy minél több erre nyitott ember tudjon erőt meríteni a jógából, és hogy közösségként tudjunk ott lenni egymásnak mind a jó, és a rossz részeknél egyaránt.

Szívesen elmesélem részletesebben a történteket, és változásokat, ha érdekel, keress meg nyugodtan, és mesélj te is, ha szeretnél, de most már írok inkább arról, hogy milyenek az óráim :)

Az órákon ezekre mind számíthatsz:

 • középhaladó, vinyasa flow típusú vezetett gyakorlás

 • lesz olyan, hogy közben szar, és nagyon utálni fogsz, de ígérem, hogy utána szuper lesz

 • ráhangolódással, és finomabb mozgásokkal kezdünk, majd jön az erőteljesebb, dinamikus rész, és az órák 90%-át 10-15 perces relaxációval zárjuk

 • az órák flow részét minden alkalom után odaadom majd neked vagy papírra rajzolva, vagy befotózva elküldve, így neked is lesz majd egy otthoni gyakorláshoz segítséget/ötletet nyújtó kis csomagod :)

 • lesznek olyan alkalmak, amiken mini workshop jelleggel fogunk részekre szedni egy adott ászanát, majd újra felépíteni, és begyakorolni egy rövid flow keretein belül

 • előre meg szoktam írni az óráimat az aktuális ötletem/kedvem szerint, de rugalmas vagyok, úgy hogy ha van bármilyen kívánságod, hogy mit gyakorolnál szívesen, küldd el, és beleépítem az órába.

Várom, hogy találkozzunk!

Elérhetőségek: e-mail: vargasare@gmail.com, instagram


Sári videói itt :)


Végzettségek:

 • Hatha jógaoktató /Baraka Jógaiskola/

 • Gyerekjóga oktató /Baraka Jógaiskola/

 • Mentorképzés /Bakonyi Panni /

 • Astanga kezdő tanfolyam 2x /Bandha Works Jógaiskola/

 • SOON: vinyasa flow oktató képzés Bakonyi Pannival !

 • SOON: ELTE TÓK Csecsemő,- és kisgyermeknevelő